Arcápolási rutin a téli napokra - avagy mit használok én?


A tél nekem egyenlő a száraz bőrrel... Sajnos alapjáraton hidratálnom kell, mint egy eszelősnek, de míg tavasz-nyár környékén valami vizesebb állagúra és könnyedebb kozmetikumra szavazok (jussunk el oda, és megmutatom, mire), addig télen valami sokkal tartalmasabb megoldást keresek.

Jelenleg átlag négy lépésben végzem esténként az arcápolást, reggelente pedig csak egy kis hidratáló krémet és fényvédőt használok, mert nem igazán van többre időm. Mutatom is, hogy pontosan miket!


0. Banila Co. Clean It Zero Classic
Ez amolyan nulladik lépés, ha ne adj' Isten sminkelek, és valamivel el kell távolítani a nap végén a vakolatot. Bátran merem ajánlani mindenkinek, kábé mindent, de mindent leszed, és kíméletes a bőrhöz. Kapni belőle külön érzékeny bőrre való változatot is, nekem azonban a Classic már korábban is bevált, így annál maradtam.


1. SKINFOOD Broccoli Cleansing Foam
Gyengéden, ugyanakkor hatásosan tisztítja meg az arcbőrt a napi szennyeződésektől. Nem szárít, valahol az arany középúton tudnám elhelyezni a terméket. Minden nap használom, és roppantul meg vagyok vele elégedve. Nekem nagyon sokáig elég tud lenni egy tubussal, idejét sem tudom, mikor vásároltam a legutóbbit belőle, olyan rég volt!


1.5. Acure Organics Brightening Facial Scrub
Jelenleg őt használom radírozásra, ugyanis roppant mód hatásos, azonban a bőröm nem mindig tolerálja ezt a fajta "durvaságot", úgyhogy tényleg csak mértékkel veszem elő, amikor valóban szükségem van rá. Ha elfogy, valószínűleg valami sokkal gyengédebb megoldás után nézek.

1.75 COSRX One Step Original Clear Pad
Őt sem használom minden nap, csak átlag 2-3 naponta. Nemrégiben kaptam ajándékba, és habár ez az első COSRX termékem, nagyon meg vagyok vele elégedve. A csomagban 70 darab, alaposan átitatott vattakorong várakozik a bevetésre, hogy megtisztítsa a bőrt, és egyenletessé tegye azt. Az illata kicsit erős, azt hinné az ember miatta, hogy a hatóanyagok aztán az összes réteget lemarják majd az arcáról, erre mit kap? Egészen gyengéden, de annál jobban tisztít! A jövőben szeretnék más termékeket is beszerezni ettől a márkától.


2. Holika Holika Skin & Good Cera Ultra Toner
Ez a toner picit sűrűbb, ámbár folyós textúrájában jól megfelel a téli időszakra, amikor kicsit több és erőteljesebb hidratálásra van szükség. Gyorsan beszívódik, és szépen előkészíti a bőrt a következő lépésre. 

3. Holika Holika Skin & Good Cera Ultra Emulsion
A toner méltó párja. Néha már ezen a ponton meg kell állnom, mert a hidratáló krémmel együtt már egy pöppet zsíros maszkot képeznék a bőrfelületemen. Mindent összevetve azonban imádom, előnye a tonerrel együtt, hogy egy flakonnal napi használat mellett is kábé egy telet kényelmesen át lehet vészelni, kevéske is elég belőle.


4. Holika Holika Skin & Good Cera Super Cream Original
Nem lehetek elég hálás Orsinak, ugyanis ezt az egész Holika Holika termékcsaládot tőle kaptam. Annak idején, amikor az első ilyen krémem kaptam tőle, teljesen beleszerettem. Akkor még nem igazán voltam képben a koreai bőrápolás terén, és hatalmas segítségnek bizonyult ez a krém abban, hogy elkezdjek kialakítani egy kimondottan téli rutint. Ha valakinek ezen fagyos időkben könnyen és/vagy nagyon szárad a bőre, esetleg tipikus, télre való, masszív arckrémet keres, annak őszintén tudom ajánlani ezt a terméket. Annak ellenére, hogy amolyan Ultimate a maga nemében, nem hagy maga után nehéz érzést. Egy kicsit ragacsos maradhat tőle a bőr, ha nem találja el az ember, mennyit kenjen fel belőle, de ez minden.

Csak csendben jegyzem meg, hogy a Holika Holika ezen termékei az érzékeny bőrrel is kompatibilisek, számomra legalábbis nem okoznak irritációt :)

A reggeli rutin kimerül két nagyszerű napindító termék használatában, ez a kettő azonban számomra elmaradhatatlan; méltó tagjai a Must Have Klubnak:


1. Yves Rocher Sensitive Vegetal Nyugtató Hidratáló Arckrém
Ez a krém egyszerűen csodálatos, erős hidratáló hatással büszkélkedhet, emellett azonban szörnyen könnyű állagú és gyorsan beszívódik. Kimondottan érzékeny, irritációra hajlamos bőrre dobták piacra, ráadásul a kipirosodással is szépen felveszi a harcot. 


2. SKINFOOD White Dandelion Derma Mild Sun Cushion
Épp egy előző bejegyzésben ecseteltem a SKINFOOD fényvédőjének előnyeit, így itt csak röviden, tömören: érzékeny bőrűeknek elmaradhatatlan darab :)

Bízom benne, hogy tudtam olyan termékeket mutatni Nektek, amelyek felkeltették az érdeklődéseteket! Természetesen, ha bármelyikkel kapcsolatban szeretnétek egy hosszabb bejegyzést, örömmel írok róla - már ha egyébként nem terveztem volna magamtól is :)

Kíváncsian várom, Nektek milyen termékek szerepelnek a téli palettán; örömmel látom őket a komment szekcióban!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Copyright © 2014 Confessions from Wonderland , Blogger