Time to make a change ♥Megközelítőleg hatszázmillió évvel ezelőtt írtam utoljára blogbejegyzést. Legalábbis az egyetem kezdete után nem sokkal emlékezetem szerint abbahagytam a dolgot, és aztán elő se vettem... úgy egészen idáig.

Lenyomni három évet az iskolában, szakdolgozatot írni, közben megállás nélkül dolgozni, az utolsó egy évben pedig a maradék szabadidőben nyelvet tanulni a felsőfokú nyelvvizsgára nem éppen mókás dolog, még akkor sem, ha mellesleg erőteljesen elkötelezett vagy. Arról nem is beszélve, hogy mennyi mindenről kell lemondanod azért, hogy elég időd és - esetleg - energiád lehessen a tanulmányokra.

Hogy mi mindent tanultam az utóbbi három évben?
  1. A hétvége a világ legnagylelkűbb ajándéka, ölni tudsz egy szabad szombat-vasárnap kombóért. Vagy csak egy vasárnapért. Ne legyünk telhetetlenek.
  2. Mesteri szintre fejleszted a rövid távú memória használatát - értsd egy hét alatt elolvasni egy csinos kis tankönyvet, jegyzetet írni és még meg is tanulni a hét végi vizsgára az egyetem végére olyan képességeddé válik, amit kirázol a kisujjadból.
  3. Ha eddig nem nőttél fel, most fel fogsz. A világ tele van igazságtalan, váratlan, megváltoztathatatlan és logikátlan dolgokkal. A legjobb, amit tehetsz, hogy lesz*rod és csinálod tovább.
  4. A kávé a világ populációjának életben tartója. Joggal. Ha eddig nem kávéztál - esetlegesen ég utáltad is, mint én - hát az egyetem alatt fogsz, rászoksz, és nem tudsz többet működni nélküle.
Ennél persze sokkal hosszabbra nyúlna ez a lista, ha engedném, de nem akarom, éppen elég most a Top 4 is. Egyébként sem változtat a tényen: szenvedni fogsz, utálni fogod a világot, és közben mégis bitangul élvezet majd, hogy egyetemre jársz. (Már ha rejtett mazochista hajlamaid vannak, mint nekem.)

És ennek most vége. Én meg újra itt vagyok, kicsit több magamra fordítható idővel és energiával - legalábbis remélem. Van egy listám, tele megvalósítandó dolgokkal, és az egyik ezek közül a blogolás. Meg az írás. Meg még egy valag minden. Így aztán átköltözve a régi blogról, új címmel, várhatóan változatosabb tartalommal mint az életem kínkeservének leírása a lehetséges valamennyi módon, itt vagyok.

És mostantól itt is leszek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Copyright © 2014 Confessions from Wonderland , Blogger